Сучасна молода людина… розгублена?

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Сучасна молода людина… розгублена?

          Стартував Перший всеукраїнський “Форум молодіжних лідерів та душпастирств”. Перша панельна дискусія, яка зібрала представників різних середовищ та різного віку, мала на меті обговорити декілька важливих запитань.

          Учасники панельної дискусії: Олександр Доброєр (богослов, соціолог, тренер, громадський діяч) – модератор, Олександр Ярема (Заступник Міністра молоді та спорту України), Софія Опацька (Проректор Українського Католицького Університету) о. Michal Wocial (Заступник голови комісії у справах душпастирства молоді РКЦ, знавець опитування на тему Синоду: “Молодь, віра і розпізнання покликання”), двоє молодих людей.

          Найперше спікери та учасники Форуму говорили про те, Якою є сучасна молода людина?

          Софія Опацька, проектор Українського католицького університету:

          “Сучасна молода людина добре підкована технічно. Зазвичай, виконує багато завдань, «споживає» надмір інформації. І небезпека в тому, що в цьому величезному потоці можна загубитися. Це спричиняє постійне розсіювання від одного до іншого, в пошуках цікавішого. Тож коли доходить до реалізації задуму – пропадає запал.

          Триматися і не здаватися – це одна із гарантій для молодої людини у глобальному світі. Зараз безліч можливостей для навчання, подорожей, спілкування з молоддю із різних країн. Це переваги, які допомагають багато досягти”.

          Нагадуємо, з 8 до 10 червня у Центрі імені Митрополита Андрея Шептицького у Львові пройде “Форум молодіжних лідерів та душпастирств”. Основною метою заходу є зустріч священиків та лідерів молодіжних рухів УГКЦ та РКЦ із усієї України та формування спільної стратегії роботи в молодіжному апостоляті.

          Участь у форумі візьмуть Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, єпископ-помічник Львівської Архідієцезії РКЦ Едвард Кава OFMconv та близько 100 учасників з усієї України.

          Програма заходу передбачає панельні дискусії “Якою є молодь, її потреби та очікування” та “Як Церква на потреби і очікування молоді відповідає і може відповісти”.

          Захід відбуватиметься з ініціативи Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та Комісії душпастирства молоді РКЦ в рамках підготовки до XV Синоду Єпископів під гаслом “Молодь, віра та розпізнання покликання”, який пройде в Римі в жовтні 2018 року.

          Репортажі – Тетяна ТРАЧУК і Наталія ПАВЛИШИН

          Фото  – Миколайко МИРОСЛАВОВИЧ

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"